Binthout snijdt hout

Onze aanpak werkt! Dat bleek al in 2017 uit het onderzoek dat we met hogeschool VIAA en de Universiteit voor Humanistiek uitvoerden. Dat dit onderzoek onlangs werd gepubliceerd in Disability & Society, een academisch tijdschrift op het gebied van disability studies, is een extra bevestiging.

It's all about the balance

We willen iedereen die bij ons werkt een zinvolle, arbeidsmatige dagbesteding geven die aansluit bij hun competenties en vaardigheden en die gericht is op doorontwikkeling en doorstroom naar regulier werk waar mogelijk. Dat betekent dat we voortdurend de balans tussen werklogica en zorglogica zoeken. Geef je iemand alleen taken die hij leuk vindt of moet iedereen ook gewoon af en toe een ‘rotklus’ doen? Moet een werknemer verplicht aanwezig zijn of is hij daar vrij in? Leg je je werknemers prestatie-eisen op of neem je alle werkdruk weg?

Persoonlijke aanpak 

Die balans verschilt per persoon, dus we bieden maatwerk voor al onze werknemers. We zijn werkgeoriënteerd, omdat we zoveel mogelijk een reguliere werksetting willen creëren. Maar we kijken altijd naar de persoon achter de werknemer en daar sluiten we het werk én de begeleiding op aan. Voor ons maakt het niet uit wat voor label iemand heeft, wij kijken naar iemands gedrag en sturen daarop.

We proberen het werk zoveel mogelijk te standaardiseren om rust en structuur te bieden. Maar tegelijkertijd is er ruimte voor creativiteit en vakmanschap voor werknemers die deze uitdaging willen. Er ligt een gezonde prestatiedruk bij onze werknemers, maar als iemand deze druk niet aankan geven we andere voorwaarden en verwachtingen. Als mensen maar weten waar ze aan toe zijn. Werk staat centraal, maar wel in een veilige setting. 

Waardevol werk

Zo zijn we steeds bezig om het beste voor iedereen uit een werkdag te halen en hen weer klaar te stomen voor een regulier baan. En dan heeft het geen zin om mensen wat onbenullige taken te geven, simpelweg om hen bezig te houden. Wij maken de mooiste designproducten van Nederlands hout en daar doet iedereen aan mee. Onze werknemers doen waardevol werk en leveren daarmee een echte bijdrage aan de samenleving!  

 

Link naar het volledige rapport: https://viaa.nl/content/uploads/Rapport-Binthout-Snijdt-Hout-digitaal.ashx_.pdf

Terug naar blog

Neem contact met ons op