Inkopen met impact

Inkoop: voor ieder bedrijf en voor iedere consument is dit een grote kans om impact te maken.

Dat beseffen wij ons maar al te goed. En ook dat dat aan beide kanten geldt: wat we zelf inkopen én wat onze klanten bij ons inkopen. Op beide vlakken is veel winst te behalen. Zeker als we daarin samenwerken.

Inkopen met impact bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is hier hard mee bezig. Zoals ze zelf zeggen, geloven ze in de kracht van inkoop om impact te maken en de milieu-impact van de organisatie te verkleinen. Ze willen impactvol inkopen en “buiten de gebaande paden treden” om zo betere oplossingen te vinden. Sinds 2017 werken ze aan een socialer inkoopbeleid en afgelopen jaar werd duurzaamheid een tweede belangrijke pijler. We zijn trots dat we hen als leverancier op beide fronten kunnen helpen.

In-Made & Binthout - inkopen met impact

Foto van DJI (door Marieke Duijsters)

Duurzaam kerstgeschenk met In-Made

Samen met In-Made, het productie-onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen maakten we duurzame kerstgeschenken. Wij ontwierpen een designkapstok en leverden een lading Zwols essenhout dat door essentakziekte gerooid moest worden. Gedetineerden van PI Vught hebben daar vervolgens een prachtig product van gemaakt. En ook voor dit jaar staat er weer 36km aan Zwols essen klaar voor In-Made. 

DJI vat het mooi samen: Zo snijdt het mes aan twee kanten. Nederlandse bomen krijgen een duurzame toekomst én mensen met een verhaal krijgen een kans. 

We delen graag deze uitgave van IMPACT waarin Karst weer even mocht vertellen over zijn passie voor Nederlands hout en voor mensen (pag. 23). 

Ook samen impact maken? Neem contact met ons op!

Terug naar blog

Neem contact met ons op