Stadshout Zwolle

Stadshout Zwolle

Sinds de start van Binthout in 2014 is er in samenwerking met regionale gemeenten begonnen met het verzagen en verwerken van hout uit de steden Zwolle, Dalfsen, Meppel, Kampen en Hasselt.

In 2016 hebben we de werkzaamheden gebundeld onder de noemer Stadshout Regio Zwolle om zoveel mogelijk draagvlak te creëren voor het verzagen van het hout uit de steden in de Regio Zwolle; die als schakel tussen west, oost en noord Nederland één van de sterkste groeiregio's van ons land is. De regio bestaat uit 20 gemeenten in vier provincies en heeft  675.000 inwoners.

De naam Stadshout is ontstaan in Amsterdam, waar de stichting een Zagerij heeft en waar in samenwerking met Amsterdamse ondernemers, de gemeente en particulieren het Stadshout als product en project weer terug komt in de stad. Dit alles onder het motto Hout van de stad, door de stad, voor de stad. Bekijk ook de website van Stadshout Amsterdam.

De samenwerking met Stadshout en Regio Zwolle zorgt voor een breed draagvlak om stadsbomen regionaal terug te laten komen. Rondom het verzagen van het Stadshout kunnen we veel werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.